Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Вінницькі рятувальники навчали священослужителів, як правильно гасити пожежі

    У Спасо-Преображенському кафедральному соборі гасили полумʼя. Щороку перед Великоднем вінницькі рятувальники проводять навчання в храмі, розповів журналістам священик Віталій Голоскевич.

    Цього разу на подвірʼї Собору у металевій бочці розвели багаття. Як його загасити за допомогою вогнегасника спершу показували рятувальники, далі засвоєні навички демонстрували служителі церкви.

    У нас дуже багато відкритого вогню у храмі, тому є ризик. Ми попереджуємо вірян, у нас є вогнегасники, щоб запобігти біді“, — зазначив настоятель Храму у селі Мирне Отець Віталій.

    За словами речника обласних рятувальників Олександра Кутового, такі пожежно-профілактичні відпрацювання проведуть у всіх храмах Вінниччини.

    “Спочатку інспекторка районного відділу розповіла теорію про правила користування вогнегасником, аби не нашкодити собі та іншим. Під час практики наочно подивилися як ліквідовувати пожежу за допомогою порошкового, вуглекислотного вогнегасників та водою”, — розповів речник обласних рятувальників Олександр Кутовий.

    Найсвіжіше

    Популярне