Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    «Символ цілковитої неадекватності керівництва МПвУ», – речник ПЦУ відреагував на «стояння» єрархів УПЦ (МП)

    Речник Православної Церкви України митрополит Євстратій (Зоря) назвав символом цілковитої неадекватності керівництва УПЦ (в єдності з МП) демонстративну спробу зустрітися з президентом України.

    У своєму дописі в Фейсбуці він зазначає, що очільник УПЦ (МП) митрополит Онуфрій навіть не може назвати президента за його правильним ім’ям, що свідчить про його розгубленість і пригніченість.

    За словами митрополита Євстратія, прихильники УПЦ (МП) намагаються приміряти на себе одяг «гнаних владою», але це не відповідає реальності. Він стверджує, що патріарх Тихон, справді гнаний, не виглядав би так, як сучасні ходоки цієї організації.

    Митрополит ПЦУ також зазначає, що репліка Августина (Маркевича) на «Геть московського попа!» – «Патріоти, да?» нагадує радянські часи.

    Отже, згідно з дописом речника ПЦУ, УПЦ (МП) перебуває у глибокій кризі через невідповідність керівника викликам, а його прихильники намагаються виглядати як «гнані владою», що не відповідає реальності.

    Нагадаємо, 20 березня члени Синоду УПЦ (МП) пішли до Офісу Президента, щоб нібито зустрітись з главою держави і «донести свою позицію». Зустріч не була попередньо домовлена, тому Зеленський не побачився із УПЦ (МП). Духовний Фронт України пояснював навіщо єрархи УПЦ (МП) вчинили цю провокацію.

    Найсвіжіше

    Популярне