П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Ізраїльтяни та палестинці дійшли згоди щодо недопущення насильства під час Рамадану

    Ізраїльські та палестинські посадовці уклали угоду про вжиття заходів стримування насильства під час святого місяця Рамадан (23 березня – 21 квітня). Сторони домовилися про створення механізму для стримування насильства, протидії заохочення до насильницьких заяв та злочинів.

    Про це йдеться у спільній заяві за підсумками переговорів у Єгипті, що відбулися за участю офіційних осіб США, Єгипту та Йорданії, передає Укрінформ.

    У заяві також зазначається необхідність запобігання будь-яким діям, які порушують святість культових місць Єрусалима. Вони підтвердили зобов’язання, зокрема, щодо обіцянки Ізраїлю припинити обговорення будь-яких нових поселень на чотири місяці.

    У документі не подано подробиць про цей механізм. Після сплеску насильства на окупованому Західному березі річки Йордан минулого року і ескалації насильства з боку єврейських поселенців на Західному березі річки Йордан у нещоденній військовій кампанії ізраїльтяни тиснули на палестинців. Внаслідок палестинських атак загинуло 40 ізраїльтян і троє українців, понад 200 палестинців були вбиті і тисячі затримані.

    Найсвіжіше

    Популярне