П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Таких лишилося дві: назвали найкращу пам’ятку Черкащини за версією “Вікі”

    В українській частині фотоконкурсу “Вікі любить памʼятки” 2022 найкращою світлиною Черкаської області журі обрало роботу Сергія Венцеславського із зображенням Троїцької церкви у селі Пугачівка.

    Троїцьку церкву у Пугачівці на Уманщині збудували у 1761 році. Таких тризрубних (тридільних) триверхих у нашому регіоні залишилося усього дві. Раніше такий тип будівель був типовим для Середньої Наддніпрянщини.

    Сергій Венцеславський близько 10 років з сім’єю подорожує Україною. Подорожують автівкою. Відвідують цікаві місця: пам’ятки архітектури, природні пам’ятки. Побачене на згадку фотографують.

    “Звідки дізнався вперше про “Вікі любить пам’ятки” не пам’ятаю, але світлин з подорожей назбиралось багато. Подумав: чому б ні? І подався на конкурс”,— розповів Сергій.

    Участь у конкурсі він бере участь з 2019 року. Хотів поділитися своїми світлинами не тільки з близькими, знайомими, а й щоб вони потрапили у Вікі.

    “За цей час мої світлини потрапляли і у найкращі по областях і були у десятці найкращих. Після першої участі, у всі наступні подорожі вже їхали зі списком пам’яток з Вікі, що потрапляють на наш маршрут. Так поєднували приємне з корисним”, — згадав Венцеславський.

    Фото Троїцької церкви у Пугачівці світляр зробив дорогою додому, коли з родиною повертались з Одещини до Києва.

    “Чергова перемога надихає їздити Україною та знайомити з цікавими місцями нашої країни не тільки українців, але й жителів інших країн. Після початку ковід-карантину можливості їздити були дуже обмежені, а участь у конкурсі надихнула на створення групи у фейсбуці “Фотоподорожі Україною”, і учасники групи теж брали участь у конкурсі від Вікі, і навіть брали призові місця”, — додав Сергій.

    З його слів, відео з цією ж церквою посіло третє місце у номінації “Відео”.

    Світлина Троїцької церкви пам’ятки вперше стало призовим у номінації “Найкраще фото регіонів України”. У попередні роки цю позицію займали Троїцька церква у селі ДрабівціНаціональний дендрологічний парк «Софіївка» тощо

    Найсвіжіше

    Популярне