П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Відбулася інтронізація нового митрополита Пафоського Тихона

    У неділю, 12 березня 2023 року, в кафедральному соборі Святого Теодора в Пафосі, Кіпр, відбулася інтронізація нового митрополита Пафоського Тихіка, предстоятеля і екзарха Арсинойського і Романійського, в присутності архиєпископа Кіпрського Георгія.

    Також були присутні кілька членів Священного Синоду, влада міста і провінції Пафосу, чиновники, духовенство і сотні віруючих, повідомляє orthodoxtimes.com

    Інтронізація розпочалася дзвоном дзвонів та співом “Аксіос”. Митрополит Тихік є 70-м митрополитом Пафським.

    У своїй інтронізаційній промові новий митрополит Пафський запевнив присутніх, що зробить все можливе, щоб показати себе гідним довіри і любові віруючих.

    Митрополит Пафоський Тихі, зокрема, зосередився на своїх обов’язках і відносинах, які він повинен мати як митрополит з віруючими і суспільством.

    “Я обіцяю, що сьогодні починається нове зусилля для спілкування з усіма вірними в цілому і особливо з молоддю і простими людьми, які борються в цьому світі і щоденно прагнуть кращого життя”, – сказав він.

    Митрополія буде невід’ємною частиною суспільства, запевнив новий митрополит, який подякував Всевишньому Господу за благословення смиренно претендувати на таку важливу роль.

    Архиєпископ Кіпрський Георгій привітав нового митрополита Пафського зі вступом на посаду, висловивши побажання, щоб він зміг впоратися зі своїми обов’язками і продовжити ту велику справу, яку залишили у спадок його попередники.

    Після церемонії інтронізації новий митрополит приймав привітання у Великому Синодальному залі Священної Пафської Митрополії.

    Нагадаємо, як повідомляв Духовний Фронт України новим архієпископом Кіпру став митрополит Пафський Георгій.

    Найсвіжіше

    Популярне