П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Верховний суд визнав слова почесного патріарха Філарета про одностатеві шлюби оціночним судженням

    Верховний суд України, як касаційна інстанція, підтвердив рішення Шевченківського районного суду м. Києва за позовом ГО “Інсайт” проти почесного патріарха Філарета (Денисенка).

    Про це йдеться у постанові Верховного суду від 06.02.2023 р.

    У своєму рішенні суд першої інстанції, з висновками якого погодився суд апеляційної інстанції, дійшов висновку про те, що Філарет висловив оціночні судження, які не є предметом судового захисту, які, будучи вираженням суб`єктивної думки і поглядів відповідача, не можна перевірити на предмет їх відповідності дійсності (на відміну від перевірки дійсності фактів) і спростувати.

    Мова йде про репліку почесного патріарха Філарета, оприлюднену в ефірі “4 каналу”:
    – “…Епідемія це є покарання Боже за гріхи людей, а ми не думаємо, як визволитися від цієї епідемії. І правильно роблять уряди всіх держав у тому числі і уряд нашої держави, що приймають міри застереження. Правильно. Але причина коронавірусу? А причина це гріховність. Гріховність людства. У чому особливість гріха полягає? А тому що відкрито добро не захищають, а захищають зло. І не тільки зло захищають, а його розповсюджують. Я маю на увазі, насамперед, одностатеві шлюби. Що це? Добро?…”;
    – “…Дітей вчать обирати собі стать. Не тієї статі дитина повинна бути, якої вона народилася, а вона сама повинна обрати собі стать. Що це? Добро? Це зло! За це зло Бог спалив Содом і Гоморру. …”.

    ГО “Інсайт” просило визнати цю інформацію недостовірною, дискримінаційною та такою, що порушує особисті немайнові права членів ГО “Інсайт” та представників ЛГБТІК спільноти на повагу до їх честі та гідності.

    Найсвіжіше

    Популярне