Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Скільки людей вірить у християнство?

    Після воскресіння Ісус прийшов до своїх учнів перед тим, як вознестися на небо. Він дав їм те, що ми називаємо Великим Дорученням. Ці слова визначили те, що було і є основною місією Церкви з моменту зародження християнства. У Новому Завіті ми читаємо про учнів Ісуса, які віддали своє життя, щоб виконати цю місію, яка з того часу передається кожному послідовнику.

    “Тоді Ісус підійшов до них і сказав: “Дана Мені всяка влада на небі й на землі. Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, і навчаючи їх виконувати все, що Я вам заповідав. І Я з вами по всі дні по всі дні аж до кінця віку” (Мт. 28:18-20).

    Наближається 2023 рік, майже 2 000 років з дня смерті та воскресіння Ісуса, а населення світу налічує близько 8 мільярдів людей. Оскільки віруючі працюють над поширенням Євангелія і виконанням Великого Доручення, ми можемо задатися питанням, скільки саме віруючих є в усьому світі. Це цікава цифра, яку варто знати й над якою варто замислитися.

    За даними дослідження Lifeway Research, 2,56 мільярда людей у світі сповідують християнську віру. Це число включає всі основні традиції християнства, такі як католики, протестанти й східні православні. Це робить християнство найбільшою релігією у світі, пише “Слово про слово”.

    Що таке християнство?

    Християнство визначається як релігія, заснована на вірі, житті та практиках Ісуса з Назарету, про які розповідається в Євангеліях. Християнство сповідують люди по всьому світу, включаючи тих, хто вірить в Ісуса, католиків, східних православних і протестантів. Християнином людину робить спасительна віра в Ісуса Христа.

    У книзі “Просте християнство” К.С. Льюїс писав: “Нам кажуть, що Христос був убитий за нас, що Його смерть омила наші гріхи, і що своєю смертю Він переміг саму смерть. Це формула. Це і є християнство”. Без Ісуса немає християнської віри. У посланні апостола Павла до Ефесян є уривок, який починає розкривати суть християнства.

    “Бо благодаттю ви спасенні через віру, і це не від вас, а дар Божий” (Ефесян 2:8).

    Християнство – це колективне тіло людей, які були врятовані через віру в Ісуса Христа. Християнство відзначається унікальним набором доктрин: єдиний триєдиний Бог (Отець, Син і Дух), який створив світ, Ісус, який народився від Діви, смерть і воскресіння Ісуса, які дарують спасіння, натхненність і незмінність Святого Письма, а також Другий прихід Ісуса. Саме віра в Ісуса і серце, віддане Богові, робить людину християнином.

    Скільки людей вірить у християнство в США?

    За оцінками Pew Research Center, станом на 2020 рік 64% американців, включаючи дорослих і дітей, вірять у християнство. Згідно з їхніми дослідженнями, близько 30% американців ідентифікують себе як агностики, атеїсти або нерелігійні, і близько 6% американців ідентифікують себе з іншими релігіями, такими як іслам, індуїзм або юдаїзм.

    Ці цифри можуть здатися невтішними, якщо врахувати, що відсоток християн в Америці зменшувався і продовжує зменшуватися. Однак віруючі можуть знайти підбадьорення в тому, що, незважаючи ні на що, Бог зберігає контроль над ситуацією. Ця статистика служить мотивацією для християн продовжувати свою місію з виконання Великого Доручення і ділитися Доброю Новиною про Ісуса.

    Скільки людей вірить у християнство в Європі?

    До складу Європи входять 44 країни. Результати опитування Євробарометра 2019 року показали, що 64% населення Європи вірить у християнство, і близько 41% з них визначили, що вони є частиною Римо-католицької церкви.

    Як і в Сполучених Штатах, в Європі спостерігається зменшення кількості тих, хто вважає себе частиною християнської віри. Ця статистика відображає те, що дехто називає “пост-християнською” нацією, однак віруючі можуть бути впевнені, що учні можуть бути в усіх народах. Для віруючих надзвичайно важливо ділитися Євангелієм.

    Скільки людей вірить у християнство в усьому світі?

    За оцінками, 2,56 мільярда людей у світі сповідують християнську віру – це близько 1/3 населення планети. Всесвітній огляд народонаселення наводить п’ятірку країн з найбільшою кількістю віруючих:

    – США
    – Бразилія
    – Мексика
    – Нігерія
    – Філіппіни

    Це відображає основний зсув зростання християнства на глобальний південь. У Сполучених Штатах проживає 230 мільйонів християн, а в Бразилії – 180 мільйонів. Християнство справді поширилося далеко і широко, і глобальна церква є величезною.

    Попри зменшення кількості християн у деяких частинах світу, в інших країнах християнство зростає. Зрештою, ми можемо пам’ятати сильні і заспокійливі слова Ісуса про те, що ніщо не переможе Його Церкву.

    “А Я кажу тобі, що ти Петро, і на цьому камені Я збудую Церкву Мою, і ворота пекла її не подолають” (Матвія 16:18).

    Може здатися, що кількість християн у західному світі зменшується, але християни можуть вірити, що Божа Церква зростає і буде міцно стояти аж до Другого пришестя Христа.

    В якій країні християнство перебуває під найбільшою загрозою або переслідуванням?

    Open Doors USA – це організація, яка відстежує переслідування християн по всьому світу і допомагає зменшити утиски. За їхніми оцінками, майже 360 мільйонів християн живуть у країнах, де їх переслідують. Вони перераховують три країни, в яких християни зазнають найбільших переслідувань:

    – Афганістан
    – Північна Корея
    – Сомалі

    Афганістан – ісламська країна, і для когось неймовірно ганебно і небезпечно залишати ісламську віру і переходити в християнство. Згідно зі звітом Open Doors USA, якщо людина в Афганістані переходить з ісламу в християнство, вона, швидше за все, буде вбита або змушена покинути країну, якщо її навернення буде виявлено.

    Дійсно, так важливо, щоб християни молилися за своїх переслідуваних і пригноблених братів і сестер по всьому світу.

    Чи є християнство найбільшою вірою у світі?

    Хоча ми бачимо, що відсоток християн зменшується в таких місцях, як США та Європа, в цілому, християнство є зростаючою релігією в усьому світі! Насправді християнство є найбільшою релігією у світі. Майже третина населення світу відносить себе до християнської віри.

    Ми знаємо, що є багато груп людей, які ще не чули Євангеліє, і є багато віруючих і місіонерів по всьому світу, які наполегливо працюють і присвячують своє життя тому, щоб ділитися Євангелієм і виконувати Велике Доручення – навчати учнів у всіх народах. Християнство може бути найбільшою релігійною групою, але лише 1/3 населення світу є частиною християнства. Існує велика потреба в тому, щоб більше людей почули про Ісуса і пізнали Його як свого Господа і Спасителя.

    Як ми можемо молитися за поширення Євангелія серед наших ближніх?
    Попри те, що все менше американців вірять у християнство, церква в США повинна віддано продовжувати свої зусилля, щоб допомогти людям знайти спасительну віру в Ісуса Христа. Життєво важливо, щоб ми молилися за те, щоб більше американців – і людей по всьому світу – почули Євангеліє. Ось деякі конкретні речі, про які ми можемо молитися, сподіваючись, що більше людей прийде до спасительної віри в Ісуса.

    1. Моліться, щоб християни мали намір і наснагу виконувати Велике Доручення.
    2. Молитися за те, щоб помісні церкви і християни були сіллю і світлом у своїх громадах, на роботі, по сусідству і в сім’ях
    3. Молитися за пасторів і церковних лідерів, щоб вони мали витривалість і мудрість
    4. Моліться, щоб Святий Дух наділяв віруючих силою ділитися своєю вірою
    5. Моліться за можливості для християн ділитися своєю вірою і за те, щоб вони були готові ділитися Євангелієм
    6. Моліться, щоб люди мали вуха, щоб чути і очі, щоб бачити правду Божу
    7. Моліться проти роботи ворога в США і в усьому світі
    8. Моліться, щоб люди мали відкриті серця для прийняття євангельської звістки

    Робота триває

    Зараз, за оцінками, у світі налічується 2,56 мільярда християн. Це робить християнство найбільшою релігією, але робота ще попереду. Ісус наказав віруючим йти й навчати всі народи, тому місія ділитися Євангелієм не буде завершена, поки Ісус не повернеться. Хоча в деяких країнах спостерігається зменшення кількості людей, які вірять у християнство, в інших частинах світу християнство зростає. Дух Божий продовжує діяти в серцях людей по всьому світу, коли поширюється євангельське послання Ісуса Христа.

    Найсвіжіше

    Популярне