Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Івано-Франківщині митрополит ПЦУ звершив чин постригу в монахи

    9 березня, у четвер другого тижня Великого посту, після Великого повечір’я у Свято-Троїцькій обителі, що у с. Баня-Березів Івано-Франківської області, відбувся постриг в мантію (малу схиму) послушника монастиря.

    Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської єпархії.

    Чин постригу звершив митрополит Галицький Андрій, священноархімандрит монастиря. Новопострижений монах отримав ім’я Паїсій, на честь преподобного Паїсія Величковського, пам’ять якого Церква вшановує 28 листопада.

    Після постригу митрополит Андрій, вітаючи новопостриженого ченця, нагадав йому про значення подвигу, який він взяв на себе. Він також наголосив на важливості смирення та любові до ближніх у чернечому житті, беручи за приклад  життя свого небесного покровителя.

    Привітати інока Паїсія прибули Преосвященний єпископ Коломийський Павло, намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря з братією та ігумен Ювеналій (Зінченко) – скитоначальник Свято-Покровського монастиря.

    Також до монастиря прибули священники деканатів Івано-Франківської єпархії та паломники, які молитовно підтримали новопостриженого.

    Нагадаємо, суд задовільнив скаргу ПЦУ щодо храму в Івано-Франківську. Також у храм ПЦУ у Вінниці передали старовинне Євангеліє зі знищенної церкви на Донбасі.

    Найсвіжіше

    Популярне