Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ обговорив гуманітарні й благодійні ініціативи з представниками Словаччини

    Митрополит Епіфаній 9 березня 2023 року зустрівся у своїй резиденції – Митрополичому домі з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Мареком Шафіним та представниками Національної Ради Словацької Республіки: Монікою Козеловою, Анною Мерною, Мартіною Брісудовою та Анною Земановою.

    Про це повідомила пресслужба ПЦУ.

    Під час спілкування сторони обговорили створення спеціалізованих прихистків для жінок, які під час повномасштабного російського вторгнення постраждали від воєнних злочинів окупантів. Цей проєкт, який охоплює й шелтери для жінок – жертв домашнього насильства, уже реалізовується Управлінням соціального служіння та благодійності ПЦУ «Елеос-Україна», зокрема, й за сприяння Словацької Республіки.

    Також мова йшла про інші гуманітарні й благодійні ініціативи, протистояння триваючому російському нападу, українських біженців, які знайшли прихисток у Словаччині та відповідне інформування представників тих країн, де ще можливо сумніваються, хто ж є агресором.

    «Дякую за допомогу уряду і народу Словаччини, завдяки вашій підтримці вдалося зробити вже чимало. Тож прошу і надалі не забувати про Україну, щоби разом втілити ще більше добрих справ та захистити правду. Адже саме від перемоги України зараз залежить дуже багато, зокрема й торжество усього міжнародного права», – зазначив Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви.

    На завершення зустрічі Митрополит Епіфаній відповів на запитання словацьких журналістів.

    Найсвіжіше

    Популярне