Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Влада Кременчука через суд вимагає укласти з УПЦ (МП) охоронний договір на Свято-Успенську церкву

    Мерія та прокуратура Кременчука через суд вимагають укладання охоронного договору на об`єкт культурної спадщини – Свято-Успенську церкву.

    Про це “Кременчуцькій газеті” стало відомо з реєстру судових рішень.

    Так, суддя Полтавського окружного адміністративного суду Головко А.Б., перевіривши матеріали адміністративного позову Управління культури і туризму Кременчуцької міської ради до Свято-Успенської релігійної громади Української православної церкви м.Кременчука (вул. Макаренко, 107, м. Кременчук, Полтавська область, 39621) призначила на 9 березня засідання суду на якому розгляне питання щодо укладення з Управлінням охоронного договору на об`єкт культурної спадщини Кременчуцької міської територіальної громади – Церкву Успіння Божої Матері по вулиці Макаренка, 107, у м. Кременчуці.

    Нова очільниця управління культури Кременчука Ірина Вологодська підтвердила, що укладання договору передбачає, що власник, уповноважений ним орган або користувач зобов’язані утримувати пам’ятку в належному стані, своєчасно провадити ремонт, захищати від пошкодження, руйнування або знищення.

    Всі зобов’язання власника\користувача пам’ятки культурної спадщини щодо утримання та володіння нею мають бути зафіксовані у спеціальному документі – охоронному договорі, який укладається не пізніше ніж через один місяць з моменту отримання пам’ятки (чи її частини) у власність або у користування з відповідним органом охорони культурної спадщини.

    Найсвіжіше

    Популярне