П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Батюшка УПЦ (МП) з «Миротворця» прагне скасувати санкції, які ввів Зеленський

    Вікарій УПЦ (що в єдності з МП) в Горлівці і архиєпископ Костянтинівський Паїсій (Шинкарьов) хоче у суді визнати протиправним і скасувати указ президента Володимира Зеленського.

    Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані держпорталу «Судова влада України».

    Йдеться про Указ Зеленського від 11 грудня 2022 року про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Згідно з текстом документа, на священнослужителя накладено 14 видів санкцій. Термін дії – п’ять років.

    За даними сайту НАЗК, підставою для накладення санкцій на архиєпископа Костянтинівського Паїсія є підтримка ним дій та політики Росії, які підривають та загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, а також її стабільності та безпеці.

    Що цікаво: за місяць до виходу президентського указу Предстоятель УПЦ МП Онуфрій в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври возвів єпископа Костянтинівського Паїсія у сан архиєпископа.

    У 2018 році священнослужитель потравив до бази «Миротворця» як посібник терористів. Зокрема, він був помічений на освяченні приміщення поліції окупантів у Горлівці.

    На початку 2023 року президент Володимир Зеленський призупинив громадянство України 13 священнослужителям УПЦ МП. До того переліку потрапив й архиєпископ Костянтинівський Паїсій. Раніше, у січні Митрополит Чернівецький УПЦ МП Мелетій (Єгоренко) написав заяву до Верховного суду, у якій просить зупинити санкції, накладені на нього президентом України.

    Найсвіжіше

    Популярне