Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній передав будинки родинам, які втратили житло внаслідок російського нападу

    “Митрополичий Фонд Православної Церкви України” завершив будівництво тимчасового комфортного житла для 50 українських родин, чиї домівки були зруйновані окупантами на Київщині (с. Андріївка, с. Озера, с. Мощун, с. Шпитьки, с. Петрушки, с. Козаровичі).

    Про це пише пресслужба ПЦУ

    Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній 28 лютого 2023 року завітав в село Козаровичі (Димерська ОТГ Київської області), де освятив новозбудоване житло та передав його в користування сімʼям.

    «Вірмо у перемогу України над ворогом та щодня наближаймо її, творячи добрі справи на славу Божу та на благо українського народу, – зазначив Предстоятель. – Наша Церква з народом – була, є і буде. І ми робимо все від нас залежне, аби підтримати людей у важкі часи війни».

    Також цього дня з благословення Предстоятеля у селах Шпитьки та Петрушки (Бучанський район Київської області) архієпископ Вишгородський Агапіт освятив та від “Митрополичого Фонду ПЦУ” передав житло місцевим мешканцям.

    Нагадаємо, що ця соціальна ініціатива “Митрополичого Фонду ПЦУ” отримала понад 20 мільйонів гривень від голови Меценатської ради Фонду Андрія Мацоли. Тож об‘єднавши зусилля, Церква та меценат підтримали українські родини, подарувавши дім, в якому мешкатиме сім‘я, а сім‘я, за висловами святих отців, є малою Церквою.

    Найсвіжіше

    Популярне