Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з представниками громад, які приєдналися до ПЦУ

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 28 лютого 2023 року зустрівся у своїй резиденції – Митрополичому домі з представниками парафії на честь преподобного Серафима Саровського м. Кременчук Полтавської області на чолі з архімандритом Феодосієм (Овчаруком) та парафії Введення у храм Пресвятої Богородиці с. Білецьківка Кременчуцького району на чолі з протоієреєм Ігорем Мосієнком.

    Про це пише пресслужба ПЦУ.

    Під час спілкування йшлося про актуальні питання церковного життя та роль релігійної складової у повномасштабному російському вторгненні. Також Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви подякував присутнім за те, що вони звершили справді важливий і відповідальний крок – послідували Томосу про автокефалію та вручив священнослужителям іменні єпитрахилі й богослужбові видання українською мовою.

    Своєю чергою гості зазначили, що з приєднанням до ПЦУ їхнє парафіяльне життя пожвавилося, а до храмів прийшло чимало молоді.

    Окрім того, Його Блаженство відзначив мецената парафії на честь преподобного Серафима Саровського Максима Короля церковною нагородою.

    Найсвіжіше

    Популярне