Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) закликала молитись під час Великого посту не за перемогу, а за “мир”

    Предстоятель УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) митрополит Онуфрій закликав вірян молитися за мир під час Великого посту, але нічого не згадав про агресію Росії.
    Про це повідомляє пресслужба УПЦ (МП).
    «Благословляємо духовенству, чернецтву і вірянам нашої Української Православної Церкви протягом Великого посту щоденно прочитувати з Псалтирі 45-й і 90-й псалми, а також робити 12 земних поклонів з молитвою Отче наш за мир на нашій багатостраждальній українській землі», – йдеться в зверненні Онуфрія.
    Він закликав вірян молитися за мир, нічого не згадавши про російського агресора, що вже майже 10 років нищить нашу Україну. Також Онуфрій не просить свою паству і священнослужителів молитись за перемогу Україн. Він обмежився загальними повчаннями, що піст – це час молитовного зосередження і кропіткої праці над своїм духовним життям тощо.
    Православні віруючі сьогодні, 27 лютого, розпочали Великий піст. У Великий піст, згідно з церковним уставом, православні відмовляються від їжі тваринного походження – яєць, м’яса, молочних продуктів. Під час посту віруючі намагаються більше приділяти уваги своїм помислам і діям, очищувати свою душу від гріха.
    Великий піст триватиме від сьогодні до Великодня, яке в цьому році православні відзначатимуть 16 квітня.

    Найсвіжіше

    Популярне