П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Секретарю Кіровоградської єпархії УПЦ (МП) продовжили домашній арешт

    Продовжили запобіжний захід секретарю єпархії УПЦ (що в єдності з МП) в Кіровограді Роману Кондратюку. Його обличчя заборонив змімати журналістам адвокат Сергій Галушко під час засідання у Ленінському суді.

    Прокурор клопотав продовжити підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 22:00 до 5:00 години ранку, пишуть ЗМІ. Аргументував це так.

    “Можливість підозрюваного Кондратюка ухилятись від кримінальної відповідальності. Може незаконно впливати на свідків, експерта, спеціаліста, що вже допитані і дають свідчення з метою зміни та дачі показів на його користь”.

    Доводи прокурора назвав надуманими і абстрактними захисник Романа Кондратюка Сергій Галушко.

    “Не наведено жодного аргумента, який би підтверджував наявність ризиків. Мій підзахисний співпрацює зі слідством, дотримується належної процесуальної поведінки, з’являється за викликом суду, слідчого. У квітні велике християнське православне свято – Пасха. Богослужіння відбувається у нічний час – з 22:00 до 5:00 години ранку наступного дня. Прошу застосувати до мого підзахисного домашній арешт строком на місяць, а не на два, як просить прокурор”.

    Нагадаємо, Романа Кондратюка підозрюють у розпалюванні расової ворожнечі, у разі доведення вини, йому загрожує до 3 років позбавлення волі, розповів прокурор. Суддя Катерина Юр’єва ухвалила рішення про продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з 23:00 до 05:00 години ранку. З дозволу слідчого або прокурора підозрюваний може відвідувати медичні установи для проходження лікування та обстеження, брати участь у богослужіннях, які відбуваються з 23:00 години по 5:00 ранку наступного дня.

    Адвокат підозрюваного Сергій Галушко від коментарів відмовився. Досудове розслідування у цій справі продовжили на два місяці.

    Найсвіжіше

    Популярне