Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) покарала священника, який покинув її структуру на Вінниччині і доєднався до ПЦУ

    УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) покарала священника Дмитра Пасічника, який покинув її структуру на Вінниччині (село Станіславчик) та доєднався до автокефальної Православної Церкви України.

    Про це повідомляє ресурс УПЦ (МП) «Правлайф».

    В указі УПЦ (МП) про покарання отця Дмитра сказано, що він «ухилився в розкол». Невідомо, на якій підставі в організації Онуфрія зробили висновок, що Православна Церква України є розколом, особливо враховуючи її євхаристійне єднання з чотирма Помісними Православними Церквами.

    Також в УПЦ (МП) заборонили отцю Дмитру причащатись і «зняли» з настоятельства парафії в селі Станіславчик Вінницької області.  Місцевий архієрей УПЦ (МП) планує призначити на парафію, що покинула УПЦ (МП) іншого священника.

    Які можливі наслідки для священника, який перейшов до ПЦУ і тепер підпадає під покарання УПЦ (МП)? Ніякі, адже священник більше не підкоряється УПЦ (МП) і керується священноначаллям Православної Церкви України.

    Рішення священника і громади, стало черговим кроком на шляху до об’єднання православ’я В Україні. І навпаки, заборони УПЦ (МП) перешкоджають об’єднанню українців.

    Нагадаємо, на Вінниччині попри тиск громада і священник отець Дмитро Пасічник перейшли до ПЦУ. Цьому передували спроба силового захоплення будівлі та «протистояння» з «гостями» від Московського патріархату.

    Місцеві жителі, тобто справжні парафіяни, а не привезені звідкись невідомі люди, після від’їзду “гостей”, провели загальні збори. І якщо до цього дня в когось із них ще, можливо, була тінь сумнівів щодо того, чи варто виходити з УПЦ (мп) та приєднуватися до ПЦУ, то після побаченого і пережитого біля стін власного храму, вони у своєму рішенні були одностайними.

    Найсвіжіше

    Популярне