П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Відбувся православний фестиваль у Арізоні (США)

    Понад 3 000 греків із заходу США приїхали до Арізони і довели, що молоді покоління емігрантів зберігають любов до традиційних танців і музики своєї батьківщини. Довівши найкращим чином, що музична і танцювальна традиція з Кіфону, Криту, Епіру, Понту та інших районів їх батьківщини не тільки не згасає з часом, але й передається молодому поколінню ще сильніше.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Православна Церква Америки зуміла надихнути тисячі маленьких дітей і підлітків любов’ю до грецької музики і танцювальної традиції. У Фініксі, штат Арізона, на минулих вихідних тисячі греків та їхніх дітей взяли участь у найбільшому фестивалі грецької музики і танцю, організованому Православною Церквою і, зокрема, митрополією Сан-Франциско. Захід є найбільшим музичним і танцювальним фестивалем у США з грецьким колоритом і звучанням, який організовується вже 46 років поспіль.

    Триденний захід вшанував своєю присутністю архієпископ Америки Елпідофор, який вручив нагороди дітям і молоді, які брали участь у фестивалі. Архиєпископ Америки сказав, що він був вражений любов’ю дітей та молоді до навчання і до змагань в традиційних танцях країни.

    “Ваша присутність і боротьба, яку ви ведете, є живим свідченням вашої грецької православної ідентичності”, – сказав він, звертаючись до всіх конкурсантів, закликавши їх пишатися собою, як він пишається їхньою присутністю на фестивалі.

    Цілий рік молодь готувалася в православних парафіях західних штатів США до участі у фестивалі. Щоб довести, що танці та музичні традиції їхньої землі, їхніх предків, не тільки не зникають, але й повинні бути збережені і збережені в майбутньому.

    Вони з гордістю одягають традиційні костюми з усіх куточків Греції і з виконують танці, співаючи складні традиційні пісні. Для того, щоб мати можливість виконати складні пісні, деякі православні парафії запросили до участі спеціалістів з Греції з Криту, Македонії та Кіклади.

    Оргкомітет оголосив, що має намір організувати з нагоди півстолітнього ювілею фестивалю в 2027 році подібний захід в Афінах. Щоб дати можливість маленьким дітям представити власний погляд на грецьку культуру і танцювальну традицію.

    Найсвіжіше

    Популярне