Понеділок, 17 Червня, 2024
Бiльше

    Адвокат УПЦ (МП) у Черкасах перешкоджав роботі журналістів

    У Черкасах адвокат Ігор Голубчик заважав журналістам місцевого видання “18000” висвітлювати публічне зібрання прихильників митрополита УПЦ (в єдності з МП) Феодосія біля Черкаської окружної прокуратури.

    Як повідомляється на сайті видання, сам єрарх у цей момент перебував у будівлі прокуратури, де його допитували в межах кримінального провадження. Під стінами установи відбувалося зібрання парафіян церкви.

    Адвокат УПЦ (МП) Голубчик разом з іншими представниками групи підтримки церковника намагався перешкодити законній діяльності журналістів Єлєни Щепак та Артура Чемириса, врешті написавши заяву на них до поліції.

    За його версією, журналісти нібито втручалися в його приватне життя, фільмуючи та фотографуючи події в публічному місці, яким є прилегла територія Черкаської окружної прокуратури. Ігор Голубчик разом з іншими невстановленими особами спочатку просто закривав камери, якими велося відеознімання, а потім почав відтісняти журналістів від Феодосія, який у цей момент залишив стіни прокуратури, де пробув трохи більш ніж годину.

    “Я таких, як ви, бачив, які посміхаються, в яких чомусь посмішка пропадає, коли їх запрошують не тільки на допит, коли проти них відкривають кримінальне провадження”, – звернувся до журналістів видання Голубчик.

    Під час знімання журналісти не приховували, що є кореспондентами видання, відкрито пояснюючи, що є представниками медіа. Натомість Голубчик, який представлявся не лише адвокатом Феодосія, а й нібито представником усієї спільноти парафіян, відмовлявся називати своє прізвище.

    Як розповіла представнику ІМІ Єлєна Щепак, вона з колегою Артуром Чемирисом хотіли взяти коментар у митрополита УПЦ (МП) про те, як він ставиться до врученої йому підозри та чи згоден з матеріалами справи.

    “За даними СБУ, у священника вилучили документ із портретом Путіна, а за його керівництвом поширювалися матеріали про рашизм. Щойно ми підійшли до приміщення прокуратури, нас одразу зустріла невідома особа, яка представилась адвокатом Феодосія. Чоловік заявляв, що ми нібито втручаємося в його особисте життя (нагадаю, що події були на вулиці), і забороняв знімати не лише себе, а й близько сотні прихильників Феодосія, які в той час молилися. Далі було більше: коли з будівлі вийшов Феодосій, прихильники оточили його і почали метляти руками й пакетами, щоб затулити камери телефонів, а дехто просто намагався відтіснити нас зі словами “гуляй отсюда, парєньок”. Зрештою цей неймовірний івент закінчився тим, що адвокат Феодосія написав на нас заяву до поліції і ми з Артуром надавали пояснення”, – розповіла журналістка.

    Нагадаємо, 20 лютого СБУ оголосила підозру в розпалюванні міжконфесійної ворожнечі керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП. За даними слідства, митрополит у публічних висловлюваннях серед священнослужителів і вірян та в офіційних коментарях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності та переконань. Також під його керівництвом адміністратор відомчого сайту єпархії розміщував ворожі матеріали з пропагандистських сайтів РПЦ, серед яких patriarchia.ru та pravmir.ru.

    Найсвіжіше

    Популярне