Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ заявили про “захоплення” храму на Буковині

    На офіційному сайті РПЦ заявили про “захоплення храму” в селі Хрещатик Чернівецької області. Опублікували новину після того, як парафіяни церкви проголосували за перехід до ПЦУ.

    Новину опублікували 18 лютого на офіційному сайті Російської православної церкви Московського патріархату, передає “Еспресо.Захід”.

    “Прихильники розкольницької “Православної церкви України” захопили храм великомученика Димитрія Солунського у с. Хрещатик Заставнівського району Чернівецької області. Рейдери увірвалися до церкви 15 лютого 2023 року, у свято Стрітення Господнього”, – стверджують в РПЦ.

    За їхніми словами, на “захоплення” храму прийшов служитель ПЦУ із села Звенячин, нібито у нетверезому стані.

    “Представники поліції, яких було чимало, стояли поза богослужбовою будівлею і не брала участі у вирішенні конфлікту”, – додають у повідомленні.

    Водночас відомо, що ще, 23 січня цього року в обласній військовій адміністрації було зареєстровано новий статут парафії ПЦУ на честь великомученика Димитрія у с. Хрещатик Чернівецької єпархії ПЦУ. Рішення про перехід до ПЦУ ухвалили за підсумком зборів місцевих жителів 18 грудня 2022 року. Настоятель парафії УПЦ (МП) не брав участі в голосуванні про перехід до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне