Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Понад тисячу продуктових наборів за вечір роздали в одній з церков Миколаєва

    У Миколаєві, в одній із церков, 19 лютого роздали продуктові набори жителям міста. Видають гумдопомогу двічі на тиждень з перших днів повномасштабного вторгнення.

    Про це кореспондентам Суспільного розповів пастор церкви Олег Філінюк.

    Пастор каже, що продукти надає місія “Сумка Самаритянина”.

    “З нами працює, і привозить нам десь двічі на місяць автівками вантаж. Ми самі фасуємо, запрошуємо також людей місцевих… І невіруючих теж. Всі приходять, допомагають нам розвантажувати машини”, — сказав Олег Філінюк.

    За словами пастора, оголошення про служіння та видачу продуктів розповсюджують в інтернеті через свої групи в соціальних мережах.

    Понад тисячу продуктових наборів за вечір роздали у Миколаєві
    Пайки видають у приміщенні церкви. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

    Миколаївка Лідія почала ходити до церкви з літа 2022 року.

    “Онучка зі своїм чоловіком — парафіяни цієї церкви. А ми вже почали з ними ходити. Вони ходять щонеділі, причащаються. Ми просто ходимо. Допомогу зараз нам дає лише церква. Пенсія дві тисячі гривень. Ще й онучці допомагаємо, ще й іншій онучці допомагаємо. Ось так завдяки цим пайкам і виживаємо”, — розповіла жінка.

    Понад тисячу продуктових наборів за вечір роздали у Миколаєві
    Стежить за порядком та зустрічає містян член церковного руху Віталій. Говорить, що видають гумдопомогу всім, хто прийшов на богослужіння.

    “Люди приходять, сидять на служінні, слухають слово Боже. Після служіння на виході кожен отримує продуктовий набір. Продуктовий набір стандартний — крупи, макарони, соняшникова олія, борошно”, — пояснив Віталій.

    Понад тисячу продуктових наборів за вечір роздали у Миколаєві
    Аби зменшити черги, пайки видають на двох локаціях церкви, особисто в руки, каже Олег Філінюк. Вага одного продуктового набору орієнтовно п’ять кілограмів.За словами пастора, за вечір видали понад тисячу продуктових наборів.

    Найсвіжіше

    Популярне