П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Проповідь архієрея: Любов часу не має, адже «Бог є любов»

    Митрополит Луцький і Волинський Михаїл закликав вірян молитися за спочилих родичів і за весь рід свій, йдеться на сайті Волинської єпархії.

    Про це архіпастир говорив на завершення Божественної літургії та великої панахиди у кафедральному соборі Святої Трійці в м’ясопусну поминальну cуботу.

    Любов часу не має, адже «Бог є любов» (1 Ін. 4:8), нагадує високопреосвященний. Людина живе на цьому світі стільки, скільки про неї згадують живі. Але в Бога всі живі, і наші спочилі також є живими – в інших сферах. Коли промовляємо до Господа: «Прости їм провини вільні і невільні», ми їм бажаємо добра. Адже колись вони нас виховували, підтримували, любили. Тепер ми маємо про них молитовно піклуватися: робити пожертву в пам’ять про них, одвідувати могили, приносити живі квіти, розповідати дітям і внукам про своїх родичів, називати нащадків на їхню честь тощо. Має бути жива пам’ять про наших рідних і близьких.

    Для цього Церква встановила особливі дні згадування померлих – поминальні батьківські суботи. Владика радить, що добре зібратися у цей день родиною, помолитись, а не просто віднести до церкви хліб. І хай цей день буде переосмисленням наших родинних стосунків.

    Найсвіжіше

    Популярне