П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На ключових посадах в УПЦ (МП) сидять люди, які працюють на Росію, – ексглава військової розвідки України

    Люди, які працюють на Росію, обіймають ключові посади в Українській Православній Церкві (що в єдності з Московським патріархатом).

    Про це в інтерв’ю Дмитрові Гордону заявив ексглава військової розвідки України, колишній заступник голови СБУ Олександр Скіпальський.

    “Коли йде колона хресного ходу, то це мені нагадує, що на чолі йде баран-провокатор, а за ним слідує натовп, що веде на м’ясокомбінат. […] Безумовно, на ключових посадах сидять люди, які працюють на Росію”, – сказав він.

    Ексглава військової розвідки України наголосив, що для нього “це не новина”.

    “Я добре знаю історичний досвід використання релігії Російською імперією, починаючи з Петра I. Ви знаєте, що там синод взагалі призначався і таке інше. Надалі [радянський диктатор] Йосип Віссаріонович [Сталін] з [наркомом внутрішніх справ СРСР] Лаврентієм Павловичем [Берією] створили ту церкву, яка до сьогодні ще тут у нас, в Україні, перешкоджає нам будувати незалежну державу”, – пояснив Скіпальський.

    Він вважає, що в Україні з церквою “треба було предметно працювати”.

    “А у нас навпаки. У 1992 році хто [на той момент митрополита Київського та всієї України] Філарета скомпрометував? Спільна операція української СБУ і російської ФСК (федеральна служба контррозвідки). Хто не дозволив, значить, передати лаври у відання української церкви? Хто зрештою був диригентом Харківського собору [на якому Філарету висловили недовіру]? Що, просто так? Я знаю голову служби, який усіляко розмивав значення цього: що це неважливо, Харківський собор неважливий… Якщо неважливо, то навіщо ви його організовували? Знову ж таки, у тій взаємодії з Росією. Ось […] український народ розплачується своєю кров’ю за таку недалекоглядну політику”, – зазначив Скіпальський.

    Найсвіжіше

    Популярне