Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ кажуть, що патріарх Кіріл пересувається на дорогих іномарках через титул «великого господіна і отця»

    Причина пересування патріарха Московського Кіріла на дорогих автомобілях полягає в тому, що титул патріарха «великий господін і отець» не є помилковим. Про це розповів єрарх РПЦ Єкатеринбурзький і Верхотурський митрополит Євген Кульберг.

    «Патріарх Кіріл пересувається на дорогих іномарках, оскільки титул “великий господін і отець” – це не фальшивий звук ввічливості, а правда життя”, – написав митрополит, цитують росЗМІ.

    Він також зазначив, що якщо патріарха РПЦ охороняють, то є люди, для яких його життя дуже важливе.

    Кульберг підкреслив, що елементами розкішного життя патріарха Московського є подарунками від парафіян. «Для тих, хто цікавився цим, пропоную подарувати батькові дорогий годинник або машину. І відчути задоволення від цього», – додав митрополит РПЦ.

    Монахи і багатство

    Патріарх Кіріл, який благословляє вбивство українців, крім цього є монахом в Московському патріархаті. У багатьох релігійних традиціях монахи обіцяють проводити своє життя в бідності, тобто вони обіцяють пожертвувати всі свої статки на служіння Богу та іншим людям. Така позиція базується на переконанні, що матеріальне багатство може заважати духовному розвитку та на шкоду душевному здоров’ю. “…легше верблюдові пройти крізь вушко голки, ніж багатому ввійти в Царство Боже“, – сказано в Євангелії.

    Монахи повинні віддавати перевагу простоті та бідності, щоб зосередитись на духовному розвитку та служінні Богу та людям. В ідеалі монахи прагнуть жити просто та скромно, чого не скажеш про патріарха Московського Кіріла, який перевершив своїми статками багатьох мільйонерів.

    У християнстві також існують святі, які віддавали майно потребуючим. Наприклад, святий Франциск Ассизький знайшов свій духовний шлях через роздачу майна та відмову від багатства. Аналогічно чинив і св. Іоан Золотоустий перебуваючи на кафедрі Константинополя.

    Найсвіжіше

    Популярне