Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Під час обміну полоненими 16 лютого Росії віддали колаборанта з УПЦ (МП) — розвідка

    Україна віддала Росії колаборанта з Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) під час обміну 16 лютого, щоб повернути додому сотню українців.

    Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в етері телемарафону, передає “Громадське”.

    “Вчора (16 лютого – ред.) для того, щоби повернути наших хлопців, на запит тієї сторони та за власною згодою був переданий один колаборант, так званий священнослужитель московського патріархату”, — розповів Юсов.

    Він зазначив, що колаборант сприяв окупантам, “зливав” різноманітну інформацію, допомагав проводити так звані вибори.

    Як розповів “Громдському” співрозмовник, знайомий із цим питанням, ідеться про колаборанта Миколу Зірку. Це настоятель однієї з парафій УПЦ (МП) Лиманської громади Донецької області.

    Лише вчора, 16 лютого, в СБУ повідомляли, що зібрали докази вини цього священника, який добровільно співпрацював із російськими окупантами.

    Під час тимчасової окупації району він публічно виправдовував збройну агресію РФ і закликав місцевих жителів підтримати окупантів.

    Крім того, він агітував парафіян взяти участь у псевдореферендумі та “проголосувати” за “приєднання” регіону до Росії. Також пропонував людям “обрати” нового “голову” селища Ярова, який мав діяти у складі місцевої окупаційної адміністрації.

    Найсвіжіше

    Популярне