П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ (МП) каже, що духовенство йде в ПЦУ через страх перед людьми

    Настоятель храму Різдва Богородиці у смт Муровані Курилівці та благочинний Мурованокуриловецького району протоєрей УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) Василій Балан заявив, що ті священники та єпископи, які пішли до ПЦУ, нібито зробили це тому, що злякалися людей та здалися.

    «Ми чуємо, що от священник перейшов до ПЦУ або єпископ… Ні, брати і сестри, нікуди вони не перейшли, а просто здалися…у Антонія Великого було таке, що його били, тяжко били. Так, що його заносили в поселення як мертвого. І він говорив: “Господи, де Ти був, коли мені було так важко?” Господь йому каже: “Антоній, я був у тебе, і Мені угодно було дивитися, як ти борешся!”», – сказав отець УПЦ (МП) Василій у проповіді, опублікованій на сторінці храму у Facebook.

    За словами священника УПЦ (МП), «…коли ми чуємо, що архімандрит із двома хрестами перейшов до ПЦУ, то він не тому перейшов, що знайшов там щось краще. Просто там менше ченців і він хоче бути єпископом, він хоче влади!».

    «Чому священники переходять? Вони звикли до слави людської, до похвали. А тут цього немає, тебе всі докоряють. Побоявся, що про тебе говоритимуть погано!» – сказав він, коментуючи переходи деяких священників із УПЦ (МП) до ПЦУ.

    Він наголосив, що такі переходи відбуваються тому, що «людина побоялася таких самих людей – і зійшла зі шляху Христа».

    «Це не просто “перейшов”! Він перестав боротися, він здався! І дякувати Богу, що таких менше <…> Ті люди, які пишуть на нас, – не розуміють, що вони від Бога нам чіпляють медалі», – зазначив отець Василій.

    У коментарях до відео, деякі люди звернули увагу на маніпуляцію з боку священника УПЦ (МП).

    «Маніпуляція з боку цього священника, бо підміняє віру в Христа на віру в Онуфрія. Антоній терпів за віру Христову, а гоніння на УПЦ за колоборціонізм. І таким порівнянням цей проповідник принижує духовний подвиг Антонія», – підкреслив один із коментаторів Захар Беркут.

    Інші ж додали, що священники переходять до ПЦУ, бо «хочуть служити Богу і людям, а не руzкому міру…».

    Нагадаємо, єпископ УПЦ (МП) заявив, що вони є патріотами України, але зв’язку з Моспатріархатом розривати не будуть.

    Найсвіжіше

    Популярне