Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ оголосила підозру «міністру освіти ДНР», яка наказала палити українські підручники

    СБУ повідомила про підозру очільниці «міністерства освіти і науки» терористичної організації «ДНР», яка наказала спалити у захопленому Донецьку українські підручники з історії.

    Підозрювана – громадянка Росії, яка мешкала в Удмуртії, а в липні минулого року отримала «призначення» до окупаційного органу в захопленій частині Донеччини, повідомляє пресслужба СБУ.

    Як зазначили в СБУ, на цій «посаді» вона намагається примусово наблизити освітню сферу регіону до кремлівських стандартів. Для цього організувала знищення у школах українських підручників і доручила повністю переписати навчальну програму з історії України.

    Окрім того, псевдоміністр змушує вчителів їздити на «курси переформатування» в Росію та відправляє дітей до «таборів» країни-агресорки.

    На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 110 КК (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

    Наразі вона перебуває на тимчасово окупованій частині Донецької області. Втім, співробітники СБУ знають про місця її перебування та проводять комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності.

    Найсвіжіше

    Популярне