Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Чай, електрика, інтернет. У Кропивницькому відкрили “пункт незламності” на території церкви

    У Кропивницькому на території греко-католицької церкви відкрили “пункт незламності”. Він дванадцятий в Україні, облаштований представниками церкви від початку повномасштабного вторгнення РФ, розповів священник Любомир Яворський  Суспільному.

    Пункт у Кропивницькому, як і решту подібних в Україні, облаштували за гроші благодійників з-за кордону, розповів священник української греко-католицької церкви з Києва Любомир Яворський: “Люди з німецького екзархату нашого організували збір і підтримують. Приблизно 25 тисяч євро – один “пункт незламності, який має старлінк, систему опалення, підзарядки, генератори. Плюс сама конструкція”.

    Одночасно перебувати в пункті обігріву можуть пів сотні людей. Там можна випити гарячого чаю, зарядити телефон, користуватися інтернетом.

    Чай, електрика, інтернет. У Кропивницькому відкрили "пункт незламності" на території церкви
    Суспільне Кропивницький
    У перший день роботи, 6 лютого, в пункт прийшли парафіяни церкви. Серед них – переселенці, які з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну живуть у Кропивницькому. Та прийти сюди можуть усі охочі, не тільки віряни, сказав священник української греко-католицької церкви з Кропивницького Іван Третяк. Працюватиме пункт щодня з 9:00 до 17:00.

    Найсвіжіше

    Популярне