Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архиєпископ Елпідофор очолив молебень за мир в Україні

    У вівторок, 7 лютого, архиєпископ Америки Елпідофор привітав колишнього губернатора штату Нью-Йорк Джорджа Патакі в Грецькій православній церкві та національній святині Святого Миколая на молебні із закликом до миру в Україні.

    У молебні взяли участь митрополит УПЦ США Антоній та Генеральний консул України в Нью-Йорку Олексій Голубов. Також була присутня делегація українських військових, яка перебуває з візитом у США, повідомляє Orthodox Times.

    Молебень відбувся напередодні річниці жорстокого повномасштабного вторгнення Росії в Україну. За словами архиєпископа Елпідофора, зібрання в храмі Святого Миколая, єдиному молитовному будинку, зруйнованому під час терактів 11 вересня, і «серцераздиральному нагадуванні про жахливі акти терору, заподіяних невинним людям», було особливо доречним для цієї нагоди.

    «Нам справді приємно, що до нас приєдналася делегація українських воїнів, які не лише на власному досвіді відчули несправедливість цієї агресії, але й продовжують протистояти їй», – зазначив Його Високопреосвященство у своєму слові. Їхня мужність «надихнула підтримку з усього світу», включно з Центром губернатора Джорджа Патакі, який збирав кошти для гуманітарної допомоги переміщеним сім’ям в Україні «з самого початку».

    У складі делегації були молодший сержант Збройних Сил України та голова УЛАФ (Української ліги американського футболу) Юрій Гундич та молодший сержант Роман Богуславський, сам колишній гравець УЛАФ. Брат Романа, Данило, теж грав за УЛАФ і загинув у бою. Губернатор Центру Джорджа Патакі та НФЛ нагородять делегацію на майбутньому Суперкубку LVII.

    Після богослужіння архиєпископ Елпідофор подарував молодшим сержантам Гундичу та Богуславському ікону Святителя Миколая.

    Архиєпископ Елпідофор зазначив: «Наближаючись до похмурої річниці жорстокого вторгнення Росії в Україну, ми стоїмо тут, біля Греко-Православної Церкви та Національної святині Святого Миколая, що є серцевим нагадуванням про жахливі акти терору, заподіяні невинним людям. Це був єдиний священний будинок поклоніння, зруйнований під час нападу 11 вересня, що призвело до трагічної втрати незліченних життів».

    Тож доречно, що ми сьогодні були тут на молебні з Високопреосвященнішим митрополитом Єрапольським Антонієм Української Православної Церкви США, колишнім губернатором штату Нью-Йорк Джорджем Патакі та почесним Генеральним консулом України в Нью-Йорку Олексієм. Голубовим.

    Приємно, що до нас приєдналася делегація українських військових, які не лише відчули на собі цю несправедливість, а й продовжують протистояти їй: Юрій Гундич, молодший сержант Збройних Сил України та голова УСУ, та Роман Богуславський, молодший сержант і колишній гравець УЛАФ.

    Їхня мужність надихнула на підтримку з усього світу, включно з Губернаторським центром Джорджа Патакі, який від самого початку збирав кошти для підтримки сімей переміщених осіб та біженців з України.

    Разом, як православні християни і як американці, ми молимося за мир. Але миру неможливо досягти, поки немає справедливості. Ми молимося за мир із справедливістю, щоб цей безглуздий наступ на Україну припинився.

    Найсвіжіше

    Популярне