П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Медичні підрозділи ЗСУ отримали унікальне видання богослужбового Євангелія

    Підрозділи Медичних сил ЗСУ отримали унікальне видання богослужбового Євангелія у форматі «апракос».

    Про це йдеться на сторінці Храму Покрови Пресвятої Богородиці, медичний центр при якому відвідав начальник Служби військового капеланства Збройних Сил України полковник Олексій Терещук.

    Візит керманича нашої Служби був спрямований, насамперед, піклуванням про поранених захисників і захисниць. Саме для них полковник Олексій Терещук привіз 700 (!) аудіо Біблій (виробництва «Digital Bibles for the World» США), які дуже зручні у використанні під час лікування та реабілітації в умовах знаходження у госпітальних палатах.

    Нет описания фото.

    Крім цифрових подарунків, керівник Служби військового капеланства ЗСУ привіз для своїх підлеглих, які несуть своє служіння у шпиталях та лікувальних підрозділах Медичних сил ЗСУ унікальне видання богослужбового Євангелія у форматі «апракос», яке було презентовано 27 січня 2023 року в Андріївській церкві у Києві, під патронатом Екзарха Константинопольського Патріархату в Україні, єпископа Команського Михаїла.
    Саме під час презентації нашим керівником було прийнято рішення укомплектувати медичні підрозділи ЗСУ цим фоліантом.

    Возможно, это изображение 2 человека и в помещении

    зсу

    Унікальність цього видання полягає в тому, що саме українська версія Євангелія в форматі «апракосу» видавалася в православному середовищі вже понад кількасот років тому. Структура цього тексту відрізняється від Четвероєвангелія у виданнях Біблії або Нового Завіту, де текст йде за порядком. В апракосах він розбитий на уривки, згідно з річними читаннями всього літургійного року, починаючи від Святої Пасхи.

    Возможно, это изображение книга

    Найсвіжіше

    Популярне