Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Депутати Харківської облради хочуть звернутися до президента з проханням заборонити УПЦ (МП)

    Депутати Харківської обласної ради розглянуть на сесії питання про звернення до президента по двох питаннях: щодо заборони Української Православної Церкви (що в єдності з Московським патріархатом) та накладання вето на законопроєкт про містобудівну реформу.

    Відповідний проєкт рішення опублікований на сайті Харківської облради, повідомляє Харків.Today.

    Звернення депутатів щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій буде адресовано Президенту України Володимиру Зеленському, Верховній Раді, Кабінету міністрів України, главам місцевих адміністрацій та Конституційному суду.

    У пояснювальній записці зазначається, що під час повномасштабного вторгнення Росії в Україні продовжує діяльність УПЦ (МП), яка до війни активно просувала ідею “братства” з Росією, а зараз серед представників цієї церкви виявляють колаборантів, які співпрацюють з окупантами, поширюють російські наративи, виправдовують російську агресію.

    “Неможливо приховати факти здачі цілих єпархій російській православній церкві, агітації за русскій мір і русскоє оружиє, втечі ієрархів-колаборантів до росії, співучасті у викраденні людей, доносів на українських патріотів і ветеранів, священників Православної церкви України та інших злочинів”, — сказано у пояснювальній записці.

    У самому тексті звернення сказано, що депутати Харківської обласної ради обурені тим, що під час війни в Україні діє УПЦ (МП). Облрада нагадує про обшуки у Києво-Печерській лаврі, які підтвердили наявність там російських агітаційних матеріалів, що спрямовані на “розкол українського суспільства”, та наголошує на непоодиноких випадках колабораціонізму серед представників УПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне