П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На площі Перемоги у Кременчуці відбувся спільний молебень «За мир в Україні»

    На площі Перемоги у Кременчуці, біля Пам’ятного Хреста, відбувся традиційний недільний спільний міжконфесійний молебень «За мир в Україні». Участь у заході прийняв і настоятель храму Серафима Саровського отець Феодосій. Як відомо, саме громада цього храму днями перейшла від УПЦ (в єдності з МП) до ПЦУ.

    Під час заходу її учасники соборною молитвою засвідчили своє прагнення жити в мирі та злагоді, де немає місця війні та насиллю, передає місцеве видання kg.ua

    Після молитви настоятель Свято-Миколаївського Собору протоієрей Володимир Макогон заявив, що сьогодні на заході приймав участь настоятель храму Серафима Саровського отець Феодосій.

    «Це нова людина на молитві. Ми радіємо, що нас стає більше. Він та його громада перейшли в лоно нашої церкви. Він має побачити новий образ служіння. Ми прийняли їх громаду щиро та відверто», – сказав Володимир Макогон.

    Отець Феодосій каже, що сьогодні у спільній молитві святі отці різних конфесій об’єдналися заради миру і Перемоги.

    «Ми всі маємо бути разом, не розділені. Ніхто не має лякати прихожан і казати, що ПЦУ не канонічна церква, а УПЦ канонічна. Ніхто не має ділити Бога», – сказав отець Феодосій.

    Нагадаємо, 45 тис. грн для ЗСУ зібрала парафія Спасо-Преображенського собору ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне