Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єленський: Туди де приходить росія і РПЦ, – закінчується свобода совісті

    Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський в інтерв’ю висловив думку, що всюди де приходить рф і РПЦ закінчується свобода совісті.

    «Там, куди приходить росія і московський патріархат, – закінчується свобода совісті і вільне волевиявлення людини. Тому – з чого колись почав Гітлер, з того почав і Путін у Криму – заборона Свідків Єгови. Адже Свідки Єгови – це люди, які не беруть в руки зброю і не беруть участь у „справі Кесаря“, не працюють на оборонних заводах і не беруть участь навіть у голосуванні», – сказав Єленський, Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський в інтерв’ю, цитує сайт ДЕСС.

    Нині члени Свідків Єгови можуть отримати до 8 років позбавлення волі за свої релігійні переконання. Голова держслужби вважає, що на кричущі порушення релігійних прав людини – протестантів і мусульман, православних і католиків – необхідно вдень і вночі звертати увагу міжнародної спільноти.

    «Ми маємо привертати увагу міжнародної громадськості до цього, витягати цих людей із тюрем і маємо попіклуватися, щоб ті люди, які порушують свободу совісті підлягали міжнародним санкціям. І це не в останню чергу стосується патріарха кирила, його зовнішньополітичного відомства і підрозділу московського патріархату, який прямо зав’язаний на так зване окормлення збройних сил рф», – наголосив Віктор Єленський.

    Голова ДЕСС також розповів про релігійний плюралізм і толерантність українців стосовно різних національностей, які живуть в Україні століттями та зберігають і свою культуру і водночас є невідокремною складовою української нації.

    Нагадаємо, Голова ДЕСС назвав аномалією, коли є кілька православних конфесій.

    Найсвіжіше

    Популярне