Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Священники ПЦУ вперше заколядували в органах влади у Кривому Розі

    В місцевих органах влади Криворізького району у понеділок, 9 січня, вперше виконували колядки представники Православної Церкви України.

    Благочинний Криворізького району отець Максим та благочинний Нікопольського району отець Меркурій разом зі своїми колегами побували у Криворізькому районі, де привітали колективи місцевих органів влади з Різдвом Христовим, повідомляє сайт 0564.ua.

    З колядками та словами привітання священики навідались до районної ради, де їх зустрів голова райради Віктор Мудрий з колегами. В свою чергу він передав панотцям синьо-жовті значки з Тризубом, які жителі на окупованій території ховали під час окупації від російських агресорів.

    Після зустрічі в райраді священники навідались з колядками до районної військової адміністрації. Звертаючись до голови Криворізької РВА Євгена Ситниченка та колективу РВА, отець Максим побажав їм миру, наснаги і Божої допомоги.

    Також отець Максим цього дня пообіцяв робити все, що залежить від Криворізького благочиння, для того, аби на криворізькій землі була Україна, українська влада і українська Церква.

    Окрім традиційної колядки “Нова радість стала”, у стінах органів влади Криворіжжя прозвучала і колядка “Уставай же, брате”, яку у 1946 році виконували вояки УПА. Її виконав благочинний Нікопольщини отець Меркурій.

    Найсвіжіше

    Популярне