П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В древньому козацькому селі Глинськ на Сумщині громада перейшла з УПЦ (МП) до ПЦУ

    Ще одна громада УПЦ в єдності з МП на Роменщині приєдналася до Православної Церкви України. В древньому козацькому селі Глинськ віряни Миколаївського храму 4 січня на загальних зборах, де було присутні понад двісті парафіян, одностайно проголосувало за приєднання до ПЦУ.

    Хоч на зібрання прибув керуючий Роменської єпархії УПЦ МП, єпископ Тихон, який всіляко відмовляв людей від такого кроку. Та жителі села були твердими у своєму рішенні, заявивши, що не можуть бути більше в лоні Московської церкви, патріарх Кіріл, якої благословив на війну проти України російське військо, передає “Український погляд”.

    Віряни також виявили бажання прославляти Бога рідною мовою в своїй благословенній Православній Церкві України.

    Священник цього храму відмовився підтримати свою паству, кажуть він належав до тих хто чекав приходу «руського миру». Та вже згодом на його місце буде призначений новий настоятель із ПЦУ, який буде проводити богослужіння у цьому храмі.

    Двері Православної Церкви України відкриті і для інших громад, які поки перебувають в лоні УПЦ МП (РПЦ). Про приєднання до ПЦУ вирішує виключно церковна громада шляхом проведення зборів.

    Нагадаємо, на Рівненщині єпископ ПЦУ освятив новий храм. Також митрополит ПЦУ взяв участь в інтронізації предстоятеля Кіпрської Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне