Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Різдвяні богослужіння 7 січня відбудуться у всіх храмах Житомирсько-Овруцької єпархії

    Різдвяні богослужіння сьомого січня відбудуться у всіх храмах Житомирсько-Овруцької єпархії. Попри те, що цього року громади православної церкви України мали можливість святкувати Різдво 25 грудня, 7 січня святкові богослужіння теж будуть звершуватися.

    Про це Суспільному розповів єпископ Житомирський і Овруцький Православної церкви України Паїсій.

    “Ми дали дозвіл лише на 25 грудня, але 7 січня залишається. Ми будемо святкувати Різдво Христове сьомого січня. Напередодні – надвечір’я, і, звичайно, увесь різдвяний цикл. Тому сьомого січня однозначно будемо служити, колядувати”, – каже єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій.

    Згідно з даними єпархії, станом на 29 грудня, 40 релігійних громад області святкували Різдво за новоюліанським календарем. Підрахунок триває.

    “Звичайно, що деякі громади підтримують сьоме січня, але кажуть, якщо відбудеться загальна календарна реформа, то люди згідні перейти на святкування 25 грудня. Тому зараз підтримка в єпархії 50 на 50, але проти ніхто не виступає. Просто одні підтримують Різдво 25 грудня, а інші за те, щоб загально календарем перейти і тоді вже будемо відзначати Різдво 25 грудня разом зі світовим православ’ям”, – каже єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій.

    Єпископ Паїсій каже, що на наступному засіданні Синоду православної церкви України планують створити комісію, яка працюватиме над питанням календарної реформи в українському православ’ї.

    Найсвіжіше

    Популярне