П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ “допомагатиме” відбирати храми Александрійської Церкви в Африці

    Російська православна церква “допомагатиме” відстоювати в судах права на храми, “побудовані за рахунок місцевих громад в Африці”, — храми, на які претендує Александрійська Церква.

    Про це заявив “патріарший екзарх” Африки заборонений у служінні митрополит Клінський Лєонід (Горбачьов).

    “Ми можемо використовувати храми, за які йдуть зараз судові позови. Є й такі, тому що грецька Церква не соромиться ні в чому, намагається відібрати в африканців навіть храми, які останні будували за свої гроші та особисті заощадження. Ми цього просто так не залишимо, допомагаємо юридично, процесуально», — сказав “екзарх”.

    Він додав, що “екзархат” РПЦ будуватиме храми в тих країнах континенту, де будівлі громади відсутні. Також, за його словами, РПЦ обговорює із російською владою використання під храми непотрібних будівель колишніх торгових представництв в Африці.

    “Там, де вони (храми — ред.) потрібні, моніторинг ми проводимо, нам треба розуміти, що, чого і як. <…> Зараз дорожня карта у розробці, тикати указкою з географії континенту неможливо — 1,3 мільярда населення, 54 країни. Де є можливість використовувати якісь майданчики, колишні наші, наприклад, непотрібні будівлі торгпредства, ще щось ми про це з владою РФ розмовляємо”, — пояснив Горбачьов.

    Найсвіжіше

    Популярне