П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Дві парафії Харківської єпархії ПЦУ відсвяткували Різдво Христове за новим стилем

    25 грудня 2022 року, на свято Різдва Христового за новим стилем, дві церковні громади Харківської єпархії скористалися дозволом Священного Синоду Православної Церкви України відсвяткувати цьогоріч прихід Спасителя у світ згідно новоюліанського календаря. Тож святкові богослужіння були проведені у Свято-Миколаївському монастирі в селищі Ков’яги та у Свято-Троїцькому храмі міста Богодухів.

    24 грудня, там були відправлені всенічні богослужіння з нагоди Різдва Христового. А вранці 25 грудня відбулися святкові літургії за різдвяним чином. Віряни співали колядки і вітали один одного привітанням «Христос народився!»

    Намісник ков’язького монастиря ігумен Феодосій (Ганзій) повідомив про відчутно більшу, ніж зазвичай, кількість молільників на святковій службі. Відзначити Різдво за новим стилем прибули також парафіяни Свято-Миколаївського храму з сусіднього міста Валки, настоятель якого зараз перебуває у війську.

    Ієрей Геннадій Гончаров, який звершував богослужіння у богодухівському храмі Пресвятої Тройці, теж був приємно здивований значною кількістю вірян на літургії. Завдяки допомозі меценатів, зокрема пана Олександра Скорика, більше десятка маленьких парафіян отримали на свято різдвяні подарунки. Знімати репортаж про перше святкування православними на Харківщині Різдва за новим стилем прибули журналісти з Франції, а також з українського телебачення.

    Найсвіжіше

    Популярне