Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Звістка про Різдво в Україні лунає поряд із гомоном війни – патріарх Варфоломій

    Вселенський патріарх Варфоломій звернувся до українців з нагоди Різдва Христового та зазначив, що Різдво в Україні нині йде поряд із гомоном війни та брязканням зброї.

    Про це Його Всесвятість сказав у своєму привітанні, передає Укрінформ.

    “На жаль, цього року звістка доброї новини про Різдво лунає поряд із гомоном війни та брязканням зброї на вашій Батьківщині, яка переживає жахливі наслідки провокаційного та несправедливого вторгнення. Ця війна, спровокована агресією російської федерації в лютому, є найгіршою європейською геополітичною та гуманітарною кризою з моменту закінчення Другої світової війни, що негативно впливає на довкілля та суспільство в усьому світі. Для нас, християн, усі війни – це вбивства наших братів”, – сказав Варфоломій.

    Вселенський патріарх зазначив, що довіра до релігій сьогодні залежить від їхнього ставлення до захисту людської свободи та гідності та їх внеску в мир.

    “Мати-Церква особливо думає про всіх вас, хто святкує Різдво Христове в цю холодну пору, особливо цього року в Україні, без електрики, без опалення, і невпинно молиться за негайне відновлення миру та справедливості, за відродження України”, – говорить у зверненні Його Всесвятість.

    Він наголосив, що тільки солідарністю з українським народом можна подолати зло і темряву. “Сподіваємося, коли дозволить час, знову відвідати вашу нескорену Батьківщину, заставши тоді всіх православних християн України об’єднаними в одній квітучій Церкві! Бажаємо всім вам довгих і благословенних літ!”, – додав Вселенський патріарх.

    Найсвіжіше

    Популярне