Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    “Путін – антихрист Росії”: Священник РПЦ попросив політичного притулку в США

    Російський священник протоєрей Фьодор Шумскіх, який виступив проти вторгнення РФ в Україну, попросив політичного притулку в США.

    Про це він розповів в інтерв’ю “Голосу Америки”, передає “Остров”.

    Зазначається, що антивоєнна позиція Шумскіх не знайшла підтримки серед інших священиків РПЦ, після чого він вирішив залишити Росію разом із сім’єю та шістьма дітьми. У грудні він запросив політпритулок у США, перейшовши через кордон із Мексикою.

    У Білгородській єпархії, де служив отець Фьодор, заявили, що священника було “заборонено у служінні за самовільне залишення приходу”.

    За словами Шумскіх, під час однієї з проповідей він “порадив солдатам поменше дивитися телевізор, вірніше сказати, взагалі його не дивитися, тому що вони будуть неправильно поінформовані владою і все неправильно розуміти…”.

    “Через тижні півтора, я не знаю за цю проповідь чи за іншу, тому що я різні проповіді вимовляв, мене без пояснення причини звільнили з посади військового священника. Коли почалася війна, я почав шукати священників, які могли б підтримати мене. Але ніхто не захотів. Я взагалі піти до архиєрея (хотів переконати його), щоб він вимовив маніфест проти війни, але ніхто зі священників не захотів зі мною піти, я знайшов лише пару священників у всій єпархії, які були проти війни, і то вони боялися”, – розповів Шумскіх.

    За його словами, “всі священники, які у нас служать, не просто не проти цієї війни були, вони просто захоплювалися цією війною”.

    “І коли я сказав, що це ж божевілля, це братовбивство, що ви творите, то мені було сказано, що “ось наша армія за три дні не змогла здолати Україну, ну ось за тиждень ми, наша армія, точно їх переможемо”. Я в серцях їм сказав на це: “Ось там ви свою армію і поховаєте”, – згадує Шумскіх.

    “Коли сьогодні я бачу, що священники благословляють патріарха, благословляють цю братовбивчу війну, ви знаєте, це мені нагадує історію двохтисячолітньої давності, коли розпинали Христа, тільки сьогодні вже розпинають не одного Христа, а сотні Христів. Це просто сатанізм. І ви знаєте, Чесно скажу, іноді думаєш, невже вже кінець світу взагалі? Я не знаю, коли буде антихрист, але те, що сьогодні Путін – антихрист Росії, це мільярд відсотків… Ні за який він там Донбас, ні за який Луганськ, ні за який Крим , ні за який “русскій мір”, все це цирк і брехня. Хто розумний, той знає. І люди прокляли той день, коли вони встали та повірили в “русскій мір” на південному сході України…”, – сказав священник.

    Найсвіжіше

    Популярне