Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Терор в переддень Різдва: Окупанти обстріляли центр Херсона, кількість жертв збільшилась

    Сьогодні, 24 грудня, російські окупанти знову накрили вогнем центр Херсона.

    Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

    “Росіяни здійснили черговий терор —обстріляли центр міста! Загинули люди, зруйновано будівлі.Центр міста, вихідний день, багато людей на вулиці”, – написав він.

    Наразі відомо про щонайменше 8 загиблих та 58 поранених. 18 людей перебувають у тяжкому стані. Нині всі служби працюють на місці обстрілу.

    «Соцмережі, найімовірніше, позначать ці фото як “чутливий контент”. Але це не чутливий контент — це реальне життя України та українців», — прокоментував атаку президент Володимир Зеленський.Херсон після обстрілу окупантів, 24 грудня 2022 рокуХерсон після обстрілу окупантів, 24 грудня 2022 рокуХерсон після обстрілу окупантів, 24 грудня 2022 року

    Глава держави наголосив, що цей обстріл з боку росії відбувся зранку, у суботу, у переддень Різдва, у центральній частині міста, де немає військових обʼєктів.

    Зеленський додав, що світ має бачити та розуміти, проти якого абсолютного зла воює Україна.

    При цьому росіяни в пропангадистських телеграм-каналах цинічно коментують власний осбстріл. І вже “розганяють” вигадки про начебто знайдені вражаючі елементи ракети систем HIMARS.

    “В Україні продовжує розгортатись кривавий театр воєнних дій — київські формування обстріляли центр Херсона, а потім президент Володимир Зеленський звинуватив у цьому російських військових. Однак на місці удару, як повідомляють місцеві канали, виявили вражаючі елементи ракети GMLRS американських РСЗВ HIMARS, які стоять на озброєнні в Україні, пише прокремлівський телеграм-канал Readovka.

    За даними українських військових центр Херсона був під обстрілом РСЗВ «Град»

    Удар росіян в Херсоні був по території ринку. За 7 років росіяни так і не змінили тактику вбивств українців – у 2015 році так само окупанти вже обстріляли Маріуполь.

    Про це повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

    “Абсолютний тригер. В далекому вже 2015 року росіяни на Східному так само били по територіях ринку. Від сотень загиблих тоді врятувало лише не врахування росіянами зміни графіку життя Маріуполя на лінії фронту”, – нагадав він.

    Однак, як зазначає Андрющенко, тактика Росії щодо вбивства цивільних не змінюється протягом всіх майже 9 років війни.

    Варто нагадати, що відтоді, як українські військові 11 листопада повернули Херсон під контроль України, окупанти майже щоденно продовжують масовані обстріли міста та області.

    Раніше стало відомо, що за минулу добу, 23 грудня, російська армія з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та танків 71 разобстріляла Херсонщину. Загинули п’ятеро людей, 17 отримали поранення.

    Серед поранених – шестирічна дівчинка. Її з множинними осколковими травмами доправили до лікарні. Дитина перебуває в тяжкому стані.

    За даними ОВА, за добу зафіксували 36 обстрілів Херсона. Російські окупанти гатили по житлових кварталах міста. Влучили в обʼєкти критичної інфраструктури, дитсадок, школу, лікарню, магазини, завод, приватні та багатоквартирні будинки.

    Найсвіжіше

    Популярне