П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній обговорив з головою Київської ОВА створення нових «Пунктів незламності»

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 24 грудня зустрівся у своїй резиденції з головою Київської обласної військової адміністрації Олексієм Кулебою.

    Під час спілкування йшлося про ситуацію на Київщині в контексті триваючих російських терористичних атак на об’єкти цивільної інфраструктури, міжконфесійні взаємовідносини та гуманітарні й соціальні проєкти, спрямовані на допомогу тим, хто цього найбільше потребує, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Стосовно цього предстоятель ПЦУ розповів голові Київської ОВА про проєкт, який наразі втілює Київська Митрополія ПЦУ завдяки допомозі небайдужих людей зі Словаччини. Він полягає у забезпеченні громад Київщини електрогенераторами, що дозволить створити, зокрема і в храмах області, чимало нових «Пунктів незламності». Перша партія із понад 60 електрогенераторів уже прибула в Україну і найближчим часом буде передана громадам.

    Зі свого боку пан Олексій подякував митрополиту Епіфанію за таку важливу ініціативу та запевнив у її всебічній підтримці.

    Також митрополит Епіфаній відзначив Олексія Кулебу орденом архістратига Божого Михаїла 1-го ступеня за особистий внесок у справу захисту народу України.

    У зустрічі також взяли участь секретар Київської єпархії протоієрей Михаїл Лесюк та радник голови Київської ОВА Олексій Рябикін.

     

    Найсвіжіше

    Популярне