П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Потрібно відзначати, але трохи інакше: єпископ ПЦУ про святкування Різдва під час війни

    Митрополит Луцький і Волинський Михаїл нагадує українцям, що у воєнний час теж потрібно відзначати Різдво, але трохи інакше, повідомляє пресслужба єпархії.

    Цей день – незважаючи на календарні стилі – розкриває зміст народження Ісуса Христа, тож для християн це одне з головних торжеств. Його треба проводити, відганяючи сумний настрій, скорботу, біль, відчай, депресію, спричинені війною. Але це празникування, звісно, має бути скромнішим у його зовнішніх, матеріальних проявах.

    Зокрема, керуючий єпархією вважає, що варто прикрашати домівки і храми тими іграшками, які залишилися з минулих років. Не слід витрачати кошти на нові. Недоречно й перетворювати традиційне застілля на бенкети. На заощаджені гроші добре б підтримати наших бійців. Різдвяна трепетність повинна панувати в наших душах, адже цим теплом можемо зігріти ближніх.

    На Різдво варто робити подарунки, переконаний владика Михаїл. Але не лише дітям чи іншим родичам, а й воїнам. Саме під час таких свят, через добрі справи, можемо стати ближче до Господа, порадівши Його народженню, а разом із Богом – на крок ближче до перемоги.

    Найсвіжіше

    Популярне