П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    ЄС призначив відповідального за просування релігійної свободи

    Віцепрезидент Європейської комісії оголосив про призначення бельгійця Франса ван Дале новим спеціальним посланцем із просування свободи релігії чи переконань. Новопризначений відповідатиме за свободу релігії за межами кордонів ЄС. Про це повідомляє РІСУ.

    “Зобов’язуюсь забезпечити повагу всіх вірувань і переконань у всьому світі та сприяти міжкультурному та міжрелігійному діалогу”, – написав Маргарітіс Шінас у Твіттері 7 грудня.

    Однак це зобов’язання не було таким однозначним для багатьох критиків, оскільки Європейському Союзу знадобилося майже три роки, щоб назвати нову особу, яка б очолила просування свободи релігії та віросповідання за його межами.

    З моменту закінчення повноважень Яна Фігеля у 2020 році керівництво ЄС не забезпечило стабільності на цій посаді. У 2021 році був призначений кіпріот Христос Стиліанідіс, але він покинув пост через 6 місяців.

    75-річний ван Дале, колишній бельгійський дипломат, береться за налагодження діалогу з національною владою в країнах за межами Європи, де люди зазнають дискримінації на основі релігії чи переконань.

    Нагадаємо, депутати Європарламенту закликають країни ЄС визнати Голодомор геноцидом українського народу.

    Найсвіжіше

    Популярне