Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній очолив літургію в столичному храмі на честь ікони Божої Матері «Знамення»

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній 10 грудня 2022 року з нагоди престольного свята очолив Божественну літургію в храмі на честь ікони Божої Матері «Знамення», який розташований в Солом‘янському районі м. Києва, на території пологового будинку № 5.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Громада храму 4 квітня 2022 року доєдналася до єдиної помісної Православної Церкви України.

    Предстоятелю Української Православної Церкви співслужили настоятель храму протоієрей Григорія Фоя та запрошене духовенство. За богослужінням, окрім громади храму, також молилися захисники Батьківщини, меценати та директор пологового будинку Дмитро Говсєєв.

    Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

    За богослужінням Його Блаженство відзначив настоятеля храму черговою священничою нагородою – правом носіння митри.

    Після завершення літургії та хресного ходу Блаженнійший владика звернувся до вірян з першосвятительським словом проповіді. Вітаючи громаду з храмовим святом, Предстоятель зазначив: «Сьогодні ми по-особливому звертаємося у своїх молитвах до нашої небесної Матері. Ми звертаємося з проханням, щоби Вона і надалі оберігала кожного із нас. Вона знає всі наші потреби й постійно опікується над нами. І зараз ми відчуваємо по-особливому цей невидимий Покров Божої Матері над Україною, над нашим народом і над кожним із нас. Ми просимо Пречисту Діву Марію захистити нас від усякого зла, адже зло увірвалося в наш спільний дім. Тож ми як християни повинні захищати добро і примножувати любов», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    Також Предстоятель наголосив, що ворог нас не здолає і перемога у цій повномасштабній війні росії проти України неодмінно буде за українським народом.

    Предстоятель Православної Церкви України нагородив волонтерів, меценатів та благодійників.

    Від імені громади настоятель храму протоієрей Григорій Фоя висловив вдячність Предстоятелю за візит та духовну опіку й підніс букет квітів.

    Цього ж дня митрополит Епіфаній відвідав Київський пологовий будинок № 5 та благословив жінок, які очікують народження нового життя, а також матерів і новонароджених дітей.

    Найсвіжіше

    Популярне