Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Понад 1000 об’єктів культурної сфери зруйновані через війну

    Понад тисячу об’єктів культурної сфери в Україні зруйновано під час розв’язаної Росією війни.

    Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав під час виступу на щорічному форумі “Креативна Україна”, повідомляє РІСУ.

    “Понад тисячу об’єктів культурної сфери. Ця цифра включає в себе всю інфраструктуру. Переважно це бібліотеки та клуби, як ви розумієте, але серед них є надзвичайно велика цифра об’єктів культурної спадщини, які або пошкоджені, або повністю зруйновані. Перед нами стоїть надзвичайно великий виклик щодо того, що робити”, – сказав Ткаченко.

    Він вкотре подякував за допомогу міжнародним партнерам, які підтримують Україну в культурній сфері. “При чому, що на відміну від інших сфер, тут зв’язки працюють горизонтально дуже активно. Це заклад до закладу, це сфери до сфери, тому дуже спонукає користуватися цими горизонтальними зв’язками, тому що там допомога за час війни сягала десятків мільйонів євро. І вона надходить. Надходить постійно”, – додав урядовець.

    Міністр при цьому завважив, що ця війна, з іншого боку відкриває перед нами можливості, яких раніше не було.

    Ткаченко також визнав, що у Міністерстві точилися дискусії щодо доцільності проведення форуму у такий складний для держави час, але таки вирішили, що треба гуртуватися та разом шукати варіанти того, як варто далі жити, боротися зі складнощами та розвиватися.

    Нагадаємо, наприкінці жовтня Міністерство культури та інформаційної політики верифікувало понад 550 пошкоджених об’єктів культурної спадщини.

    Найсвіжіше

    Популярне