Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Почаєві теж співали російські пісні. В УПЦ (МП) назвали це “провокацією” проти них

    4 грудня у неділю вранці на території Свято-Успенської Почаївської Лаври УПЦ в єдності з МП співали російські пісні. В УПЦ МП назвали це провокацією, попри знайдені раніше докази, що свідчать про колабораціонізм представників УПЦ МП на Тернопільщині.

    “Влаштувати провокацію, через виконання заборонених пісень…з метою дискредитувати всесвітньо відому українську святиню – Почаївську Лавру”, – йдеться на сайті Почаївської лаври УПЦ МП.

    В УПЦ МП тепер намагаються відхреститись від своєї проросійської діяльності в регіоні і закликали всіх бути обережними і молитись.

    Варто нагадати, як Співробітники СБУ та Нацполіції знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів під час безпекових заходів на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ (що в єдності з МП). Про це СБУ звітувала 28 листопада.

    Зокрема, Служба Безпеки виявила літературу, в якій заперечується існування українського народу, його мови, а також саме право України на державність, і, навпаки, наголошується, що це нібито штучно створена держава.

    Також Служба безпеки знайшла брошури та книжки ксенофобського і ненависницького змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. Більшість літератури – авторства російських діячів за видавництва російських друкарень.

    Крім того, СБУ вивчає походження зразків символіки «великого войска Донского», яку виявили в одному з підсобних приміщень Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП). Зокрема, йдеться про шеврони цього незаконного збройного формування, яке у 2014 році допомогло рашистам окупувати частину Донецької та Луганської областей.

    Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко заявив, що він повністю підтримує рішення РНБО «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні…» та реєстрацію Свято-Успенської Києво-Печерської лаври як монастиря у складі ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне