П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Запорізькій райраді прийняли звернення про заборону російської церкви

    Запорізька районна рада прийняла звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо заборони в Україні російської православної церкви та залежних від неї організацій.

    У Запорізькій області саме представники московської церкви регулярно потрапляли у кримінальні скандали, а митрополит РПЦ Лука відверто підтримує «русскій мір», тож такий запит від громадськості вже давно назрів, кажуть депутати фракції, передає «Форпост».

    «Неможливо приховати факти агітації священниками за «русскій мір», колабораціонізм, посібництво окупантам, доноси на священників ПЦУ, як і неможливо приховати факти моральної деградації й розпусти московських священників. Неодноразово підтверджено й факти причетності їхньої церкви до розкрадання історико-культурної української спадщини, яке проходить повз увагу державних органів. В умовах, коли росія напала на Україну, робота московських агентів у рясах на території нашої держави неприпустима», — наголосив депутат фракції «Європейська Солідарність» у Запорізькій районній раді Антон Жук.

    У зверненні до центральної влади Запорізька районна рада вимагає ухвалити закон, яким російська православна церква, її підрозділи та залежні організації будуть заборонені в Україні, а також забезпечити неухильне виконання українського законодавства щодо заборони російської церкви, її підрозділів та залежних організацій в Україні, а також сприяння волевиявленню українських православних щодо об’єднання у автокефальній помісній Православній Церкві України.

    Найсвіжіше

    Популярне