Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Світити одне для одного: Предстоятель ПЦУ про те, як не зневіритися в тривалій темряві

    Коли надходить зима, дні стають холоднішими, а ночі – довшими, людині стає складніше опиратися холоду й темряві, які, здається, стукають просто у серце, каже Предстоятель ПЦУ митрополи Епіфаній у своєму блозі в соцмережі. 

    “Як не зневіритися в тривалій темряві? Як не втратити надію і віру, коли здається, що у всьому світі залишилися лише мороз і морок? Пам’ятати про Світло. Світло існує навіть тоді, коли ми його не бачимо. Коли сонце сідає за обрій, ми не думаємо про те, що світанок ніколи не настане. Коли ми заплющуємо очі, ми не думаємо, що весь світ поринув у непроглядну темряву. Людині необов’язково бачити світло, аби знати, що воно є. Втім, необхідно докладати зусиль, аби пам’ятати про нього і продовжувати вірити.

    Світло живе також і всередині нас. Світло любові, добра, взаємодопомоги і співчуття. Вогонь щирості й іскра надії. Полум’я справедливості й промінь доброчесності. Цього світла нас ніхто не здатний позбавити. І доки ми здатні світити одне для одного, зігрівати ближніх, любити людей й допомагати одне одному — світло завжди перебуватиме з нами. Адже істинним світлом є любов – до Бога і ближніх. Через любов у людині благодіє Господь. І Він ніколи не полишить людину в темряві на самоті. Він заспокоїть, розрадить, підтримає — якщо людина не зневірилася, не відійшла від духовного світла, втративши світло видиме, фізичне. Тож у ці складні часи пам’ятаймо про світло любові та ділімося ним одне з одним. Адже це Світло неможливо знищити чи відібрати, і воно тільки примножується, коли ти даруєш його ближньому, зауважив Предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне