Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський: нехай же заступництво апостолів Андрія і Петра принесе мир дорогій Україні

    Вітаючи Константинопольського Патріарха з нагоди престольного свята, Папа Римський Франциск побажав Церкві якнайшвидше втішатися єдністю, а всьому світові – миром, згадавши про «дорогу і багатостраждальну Україну».

    Загальна аудієнція в середу, 30 листопада 2022 р., збіглася зі святом святого апостола Андрія, який є Небесним покровителем Константинопольської патріаршої катедри. З цієї нагоди до Стамбула від’їхала делегація Святого Престолу, щоби взяти участь і святкуваннях і передати вітання від понтифіка. Святіший Отець, однак, вирішив скерувати також окреме вітання під час прилюдної зустрічі з паломниками, побажавши при цьому миру Україні, повідомляє Vatican News.

    «Сьогодні відзначаємо свято святого апостола Андрія, брата Симона Петра, Покровителя Константинопольської Церкви, куди згідно зі звичаєм поїхала делегація Святого Престолу. Прагну висловити мою особливу прихильність дорогому братові Патріархові Вартоломею І та всій Церкві Константинополя. Нехай же заступництво святих братів і апостолів Петра та Андрія якнайшвидше дарує Церкві можливість повною мірою втішатися її єдністю, а всьому світові – мир, особливо тепер – дорогій і багатостраждальній Україні, яка завжди перебуває у нашому серці та в наших молитвах», – наголосив Папа Римський.

    Найсвіжіше

    Популярне