Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    “Олександрійська” єпархія УПЦ (МП) подає позов про “захист честі і гідності” митрополита Боголєпа

    Юридичний відділ “Олександрійської” єпархії Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) готує позовну заяву проти авторів, бенефіціарів видання “Слово і діло” (новосний веб-сайт: slovoidilo.ua).

    Причиною позову називають статтю під назвою “У полоні “руського миру”: кого зі священників УПЦ МП підозрюють у злочинах проти державності України”, в якій, на думку юристів єпархії, подається “неправдива, провокаційна інформація” стосовно керуючого “Олександрійською” єпархією УПЦ (МП) митрополита Боголєпа (Гончаренка), повідомляє пресслужба єпархії.

    31 жовтня цього року СБУ заявила про обшуки у двох єпархіях УПЦ (МП) та проведення слідчих дій у єпископів УПЦ (МП) в Кіровоградської області. Мова йде про митрополита “Кіровоградського і Новомиргородського” Іоасафа (Губеня) і митрополита “Олександрійського та Світловодського” Боголєпа (Гончаренко).  За даними спецслужби, окремі представники цієї громади причетні до поширення ідей, що посягають на територіальну цілісність України та розпалювання релігійної ворожнечі.

     

    Найсвіжіше

    Популярне